Lody bananowo-kokosowe 4xbez

Zdjęcia brak, bo lody bananowo-kokosowe robiłam na wyjeździe, a dzisiaj mi się przypomniały, bo jest równie gorąco 😉

Składniki (na 6 porcji po ok. 100 ml):

Linki umieszczone powyżej to tak zwane linki afiliacyjne. Klikając na nie i przechodząc do dowolnego sklepu (przycisk „idź do sklepu”) lub dokonując zakupu z poziomu Ceneo (przycisk „kup teraz”) otrzymam z tego tytułu niewielką prowizję. Nie wpłynie to na cenę jaką Ty zapłacisz za zamówione produkty, a pokaże mi, że doceniasz moje rekomendacje i pracę włożoną w prezentowanie przepisów. Będę Ci bardzo wdzięczna za korzystanie z tych linków.

Przygotowanie:

Olej kokosowy roztopiłam w kąpieli wodnej i pozostawiłam do przestygnięcia. Banany umyłam, obrałam za skórki i pokroiłam na kawałki.

Nie miałam żadnego specjalistycznego sprzętu do robienia lodów, więc po prostu zblendowałam składniki i rozlałam do szklanek. Szklanki włożyłam do dużego plastikowego pojemnika do przechowywania żywności, owinęłam folią i siup do zamrażalnika.

Po kilku (mniej więcej 3-4 godzinach) konsystencja była idealna. Lody były kremowe i nawet dziecko łatwo mogło je sobie nabrać łyżeczką.

Przyjemnej ochłody życzę 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *